אלי ליאון ביקורות - אמינות, איכות
  www.elybikoret.022.co.il
אלי ליאון - ביקורת
יום א', ז’ באייר תשע”ח
    דף הבית  |  יצירת קשר  
00:29 (05/04/18) אלי ליאון

1653אבקת צבר -חוות אורלי אדום צילומים-יחצ'ן צמח הצבר הנו אחד ממני הקקטוס. הוא נפוץ מאוד בארץ כצמח בר וכן כצמח שמגדלים אותו במיוחד עבור הפרי שלו שהנו פרי מתוק ועסיסי. הפרי נקרא בישראל"סברס"ברבים וכך גם מכנים את ילידי ארץ ישראל היהודים הם נקראים כך כי דומים לפרי -מחוספסים,קוצניים אך מבפנים-פנימה בנשמה רכים ומתוקים. הצמח נקרא צבר כי הוא 'צובר 'את המים שהוא שואב מהאדמה ומאכסן בגבעוליו. מקורו במרכז אמריקה והגיע לארץ לאחר גילוי אמריקה. הפרי מכיל כמה תכונות חיוניות ביותר לגוף האדם. יש בו סלניום חומר הידוע ביתרונותיו הבריאותיים בצבר סיבים רבים. הפרי מלא גרעינים אשר אינם מתפרקים במערכת העיכול. יש העושים ממנו מיץ כדי למנוע מלאכול את הגרעינים אך שימוש זה אינו נפוץ בארץ הצבר נוגד חימצון חזק.הוא עשיר מאוד בויטמין C,מחזק את מערכת החיסון.יש האומרים שהוא מונע הצטננות ומיצר קולגן השומר על עור בריא. בפיגמנטים האדומים והצהובים של הפרי מרוכז רוב החומר נגד החימצון.הוא מסייע להגן על תאי הדם האדומים. יש בו גם חומר העוזר למנוע עליה בכולסטרול הרע. הפרי מכיל מגנזיום העוזר למערכת השרירים והעצבים לתפקד היטב וכן שומר על קצב הלב ולחץ הדם הסיבים הרבים שבו ,שומרים על רמת הסוכר בדם. מיץ הפרי מגן על הקיבה מפני כיבים וכן על הכבד מעודף של אלכוהול. הסילניום שבו עוזר לוסת את הורמוני בלוטת התריס. הוא גם מעודד יצור עצמי של נוגדני חימצון בגוף. אלה הם חלק מהתכונות החיוביות של פרי הצבר. לאור כל התכונות הללו ואחרות, בזמן האחרון התחילו לגדל בחוות צברי אורלי ליד דימונה את הפרי מהזן האדום כדי ליבשו ולהפיק אותו בצורת אבקה מבלי שיהיו בה הגרעינים של הפרי.. התברר במחקרים שנעשו שכל התכונות הללו נשמרות באבקה כל עוד לא ממיסים את האבקה בנוזל חם. חוות צברי אורלי הנה החווה הגדולה ביותר לגידול סברס במזרח התיכון.היא מגדלת סברס למעלה מ25 שנה מזנים בעלי הערכים התזונתיים מהטובים בעולם. גודל החווה ליד דימונה הוא מעל ל1500 דונם. בחווה מגדלים בעיקר את הצבר האדום ממנו עושים את האבקה, אך מגדלים גם צברים בצבע סגול,צהוב,כתום ועוד. הזנים הללו פותחו בישראל החל משנת 1975 הסברס גדלים בחווה ללא שימוש בכימיקלים וללא חומרי הדברה. יצור האבקה נעשה בתהליך בו מיבשים את הצבר ,מסלקים ממנו את הגרעינים ובהקפאה נשמרים כל רכבי הפרי כאמור ללא הגרעינים. כל זה נעשה בטכנולוגיה מתקדמת ביותר כדי לשמר את מה שיש בפרי. אבקת הצבר נמכרת לצרכנים בחבילות של 2 ו 5 שקיקים בנות 20 גרם כל אחד.האבקה כוללת 100 אחוז פרי הצבר.בכל שקיק יש אבקה משדלושה פרות צבר אדום טריים. מומלץ לצרוך שקיק ליום כאשר את תוכן השקיק שופכים לתוך 150-200 מ'ל מים או חלב קרים ומערבבים עד שהכל נמס היטב.רצוי לחכות 5-10 דקות לפני השתיה. את האבקה אפשר לערבב גם עם סויה,יוגורט,גלידה,לפזר על עוגות קרות הן לקישוט והן לטעם. הגופים הגדולים להם משוווקת התוצרת הם צה'ל,סוכנות החלל וכן בסופרמרקטים וחנויות מובחרות. הצבר ,חושבים כך,הנו צמח העתיד לתזונה בריאה ולהתמודדות עם השמנת יתר ומחלת הסוכר. האבקה,לפי מחקרים שנעשו,הנה אחד ממזונות העל ,הטובים ביותר בעולם. האבקה תורמת רבות לעוסקים בספורט ומאמץ גופני. ברצוני להוסיף שלגבי כל התכונות ,המעלות ,ההמלצות והמחקרים הסתמכתי על חומר שמצאתי ושנמסר לי , אני לא בדקתי אישית את נכונות הדברים. טעמתי מהצברים האדומים .הם ללא קוצים וחלקים לגמרי מבחוץ ובפנים מאוד עסיסיים ומתוקים ביותר.גם את השיק שטעמתי מהאבקה היה טעים . האבקה יכולה להיות מרכיב מזון מרכזי לאכילה יום יומית לאוכלוסיה הסובלת מהשמנת יתר ,אוכלוסיה מתבגרת,אוכלוסיה סוכרתית וכל מי שרוצה לשמור על בריאות הגוף או נמצא במקום מרוחק שאין אפשרות להשיג בו מזון כי המשקל שצריך לקחת איתך קטן ולא משמעותי אם אתה לוקח כמה שקיקיות.. האבקה יכולה להיות מזון איכותי בסיסי באחוזים שלמים מהרכב מנת המזון היומית.. לראות או לא לראות:פיתוח מענין,טעים,ומיוחד. נכתב על ידי elybikoret , 9//2018 11:09 אלי ליאון elybikoret@gmail.com www.elybikoret.022.co.il 03-6856786 0542493488 עיתונאי-מבקר אמנות תיאטרון,מחול,מוסיקה,קולנוע,פנאי חבר אגודת העתונאים של תל אביב ותא המבקרים שליד האגודה מנהל קהילות התרבות והפנאי-אתר מוטקה מבקר התרבות של דעתון ושל הפורטל שלנו מבקר תרבות גם בעסקים,ק. דה מרקר,תפוז,פרשן WORD PRESS

 
 
אירועים 2018
אירועים והודעות תרבות מ20.5.2017
כתבות
אירועים וידיעות תרבות החל מ1.12.2017
ביקורות תיאטרון חדשות מ24.2.16
ביקורות תיאטרון ישנות בלבד
ביקורת אופרה
ביקורת מחול
ביקורת קונצרטים
מסעדות ואוכל
ביקורת תערוכות
ספרים
סרטים
ביקורת דיסקים
המלצות שונות
טלויזיה
בדיחות
מצגות מענינות
טיפים מועילים
צור קשר
מוצרים חדשים
מוסיקה-קטעים שונים
בית צבי-תמונות מסיום שנה ב-2010
בית צבי-תמונות מסיום שנה א -2010
ציור-מוזיאונים
פרופ' יוסי גמזו-סאטירה פוליטית
ד"ר אורי אדלמן-מאמרים
רישום לקבלת הביקורות ב E.M.
שיר חדש-השמעת בכורה
תיירות
בריאות
ידיעות תרבות
ספורט
מתכונים
פרופ יוסי גמזו-חומר חדש
פרופ יוסי גמזו-צעירה בת 70
טלויזיה ורדיו-תכניות
БЪЛГАРСКИ
חדשות בENGLISH
מה כאן לא בסדר
אירועיםהחל מ1.12.2017
אירועים וידיעות תרבות החל מ 17.2.2016
פרופ יוסי גמזו-חומר עד27.9.13
אירועי תרבות וכללי- עד17.2.16